Mattelærerne

I videoserien «Mattelærerne møter du dyktige og inspirerende matematikklærere fra hele landet, som deler sine beste tips, tanker og erfaringer. Hva gjør de for at deres elever skal løftes i matematikk?

Sesong 2 - Cecilie Bye, Finnsnes Ungdomsskole

S2:E1 - Å vekke interessen for tall, matematikk og problemløsing

I sesong 2 møter vi engasjerte Cecilie Bye og hennes elever ved Finnsnes Ungdomsskole.

- Jeg liker å leke med tall. Jeg liker å vekke den interessen for tall, matematikk og problemløsing hos elevene, forteller Cecilie.

S2:E2 - Cecilie planlegger en økt med praktisk matematikk

-Vi har mye energi i klasserommet, og elevene er nødt til å få litt utløp for det av og til. De synes ofte det blir gørrkjedelig å bare sitte der, så jeg synes det er supert at vi kan gjøre noen aktiviteter. I disse lange øktene bruker vi alltid å ha en eller annen form for fysisk aktivitet, forklarer Cecilie.

S2:E3 - Hjørnerebus, diskusjon og hopp

Cecilie og klassen gjennomfører en variert økt med hjørnerebus, matematisk diskusjon og praktisk datainnsamling.

-Jeg tror det er viktig å kunne variere. Vi er ikke statiske vesener og trenger å variere tilnærmingen. Det er noen ytterst få mennesker som takler å lære matematikk utifra å lese fra A til Å i en bok, mener Cecilie.

S2:E4 - Hvordan møte ny læreplan

Cecilie og rektor Line Grønstrand reflekterer over hvordan de går Kunnskapsløftet 2020 i møte.

-Cecilie har over tid, gjennom bruk av Campus, jobbet mye med de metodene som vi kjenner igjen i Kunnskapsløftet 2020; det med kritisk tekning, refleksjon, dialog med elevene, og det er å la elevene forberede seg hjemme og så bruke tiden i klasserommet på aktivitet, forteller Line.

S2:E5 - Fremtidens klasserom

I siste episode deler Cecilie og klasse 9A sine tanker om fremtidens undervisning og klasserom. Elevene roser Cecilie for sin måte å undervise på.

- Cecilie skiller seg ut fra veldig mange lærere. Hun ser ting fra vårt perspektiv. I stedet for å bare tenke på hun som står og skal undervise, så skjønner hun hva vi lærer best av og spør oss om vi helst vil jobbe i boka, ha diskusjon eller aktiviteter, forklarer elevene.

Sesong 1 - Ane Lunden Hustad, Landvik skole

S1:E1 - Hvordan er det å være mattelærer?

Gjennom første sesong får dere møte inspirerende Ane Lunden Hustad og flotte klasse 5A ved Landvik skole i Grimstad. Hvordan opplever hun det er å være mattelærer i 2020?

S1:E2 - Magiske mattetimer med Harry Potter

Kan Harry Potter bidra til at elevene lærer brøk? Bli med inn og la deg inspirere av Ane Lunden Hustad sitt magiske klasserom i andre episode av "Mattelærerne".

S1:E3 - Hvordan få elevene til å snakke matematikk?

Ane og elevene prøver diskusjonsverktøyet i Campus Matte for første gang.

Se hvordan det går når elevene skal diskutere seg frem til et svar, og hva som skjer når de finner ut hvem som har laget oppgavene!

S1:E4 - Hvilke krav og muligheter finnes i det digitale klasserommet?

- Elevene lærer på så ulike måter, og det digitale åpner for at hver elev kan få individuell tilpasning. Det er veldig mange flere elever som kan lykkes i veldig mange flere fag, forteller Ane.

S1:E5 - Kunnskapsløftet 2020 og omvendt undervisning

I sesongavslutningen av "Mattelærerne" deler Ane sine refleksjoner rundt Kunnskapsløftet 2020. Hva har omvendt undervisning til felles med de nye læreplanene? Og hva er det viktigste Ane lærer sine elever?

“Campus Matte frikjøper meg så mye tid, og den tiden kan jeg bruke til å veilede elevene mine. Læreverket gir elevene varierte måter å jobbe med fagstoffet slik at enda flere lykkes.”

Prøv Campus gratis i 30 dager

Du kan prøve Campus helt gratis og uforpliktende med dine elever. Bare logg inn med din feidebruker og opprett ett eller flere kurs. Lurer du på noe? Kontakt oss gjerne på campus@inkrement.no.

Prøv gratis

Lukk video