Tre tips for å bruke videoforelesningene på småtrinnet

Videoene i Campus Matte har fokus på historiefortelling. Elevene får i oppdrag å hjelpe Ada og Albert med å løse et matematisk problem.

Hvordan kan du bruke videoene i Campus Matte med de yngste elevene? Marius Saanum, en av forfatterne bak Campus Matte 1-4, deler noen gode tips.

For å gjøre matematikken hverdagsnær for elevene på småtrinnet har vi laget videoforelesninger med fokus på historiefortelling. Her får eleven møte Ada og Albert og hjelpe dem med å løse et problem. Videoforelesningene dekker alle kompetansemålene, og etter kun 90 sekunder skal eleven svare på en oppgave.

Hvordan kan du bruke videoforelesningene med de yngste elevene?

Marius foreslår tre ulike måter:

Se videoene sammen i klassen, og diskuter innholdet med elevene.

1. Se videoforelesningene sammen i klassen

Til å begynne med kan det være fint å se videoforelesningene sammen med elevene for å skape engasjement. Læreren kan undre seg sammen med elevene og stille spørsmål som legger til rette for læring. Marius har pleid å se videoen sammen med klassen og har deretter diskutert innholdet med elevene. 

2. Stasjonsundervisning

Videoforelesningene egner seg godt til stasjonsundervisning i klasserommet. Marius lar elevene se videoen på en stasjon, og ved neste stasjon snakker han med elevene om det de har sett i videoen.

Videoene egner seg godt til stasjonsundervisning i klasserommet.

3. Elever og foresatte ser videoene sammen

Marius anbefaler at elevene ser videoene hjemme sammen med foresatte. Dette kan være med på å skape gode rutiner for hjemmearbeid og positive holdninger til faget, og bidra til å styrke relasjonen mellom skole og hjem.

Prøv Campus gratis i 30 dager

Du kan prøve Campus helt gratis og uforpliktende med dine elever. Bare logg inn med din feidebruker og opprett ett eller flere kurs. Lurer du på noe? Kontakt oss gjerne på campus@inkrement.no.

Prøv gratis

Lukk