Sprer matteglede med entusiasme, variasjon og Campus Matte

Camilla Jacobsen. Fotografi

Camilla Alette Jacobsen brenner for å gjøre matte gøy. Entusiasme, diskusjoner og variert undervisning med Campus Matte er hennes viktigste verktøy for å lykkes med å spre matteglede.

Camilla Alette Jacobsen har alltid vært opptatt av at alle kan synes at matte er gøy.
– Det gjelder bare å finne den rette måten å inspirere dem på, sier Camilla, som jobber som kontaktlærer for en syvendeklasse.

– Campus hjelper meg å tilby elevene mine variert undervisning med videoer, oppgaver, aktiviteter og diskusjoner, og å tilpasse ulike nivå. Dette bidrar til at jeg lykkes med å spre matteglede, forteller hun. Dessuten gir Campus meg en uvurderlig oversikt og innsikt i hver enkelt elevs arbeid, legger hun til. – Dette hadde rett og slett ikke vært mulig ved hjelp av et fysisk læreverk.

Oppgaver på ulike nivå

Camilla innrømmer at hun var litt skeptisk da hun skulle ta i bruk Campus Matte som sitt læreverk for første gang, men etter at hun bestemte seg for å utnytte det fullt ut, har det blitt hennes viktigste verktøy.

– Det mest utfordrende for en mattelærer er å klare å inspirere alle elevene. Aller vanskeligst er det å tilpasse undervisningen til de evnerike, men med Campus er det lettere, ettersom læreverket har delt opp oppgavene i vanskelighetsgrader, forteller hun, og viser til at elevene kan velge mellom tre løyper – grønn, rød eller svart.

Tre plastbokser som inneholder ulike hjelpemidler til matematikkundervisning. Fotografi.
Camilla bruker varierte metoder for å få med seg alle elevene i matematikk. Her er noen av konkretene som finnes i klasserommet hennes.

I tillegg synes Camilla det er veldig nyttig at elevene kan skifte løype underveis.

– Det er det beste med Campus. At elevene kan hoppe mellom oppgavene og vanskelighetsgradene. Det elsker jeg, sier Camilla entusiastisk.

Lærerike diskusjoner

Camilla er veldig opptatt av å variere undervisningen for at det ikke skal bli kjedelig. Et fast innslag i timene hennes er diskusjonsoppgavene fra Campus Matte, som hun bruker i forbindelse med hvert delemne.

– Det starter gjerne med at elevene sitter sammen to og to. De leser oppgaven sammen og tolker den selv. Når svarene kommer, synes jeg det er så gøy når de er ulike, for da kan vi diskutere dem.

Elevene hennes vet at Camilla elsker matte, og engasjementet smitter over og fører til gode samtaler.

– Det er veldig lærerikt når de kan fortelle hvordan de har tenkt og vi kan se på ulike regnestrategier sammen. De er også vant til at jeg lar dem hjelpe hverandre å forklare regnestykker.

Aldri fasit

I Campus Matte kan man velge om elevene skal kunne se fasit. Her er Camilla sikker i sin sak. Fasit får de aldri.

– Både for at elevene ikke skal ta lettvinte utveier, og fordi det hjelper meg å finne ut hva elevene trenger mest støtte til.

Når elevene har matteprøver, derimot, synes Camilla det er genialt at prøveverktøyet i Campus Matte har en funksjon som gir hver elev en rapport med individuell tilbakemelding om hvilke emner de kan jobbe videre med.

– Det gjør at elevene kan gå gjennom besvarelsen sin, se på fasiten for å forstå oppgavene etterpå, og vite hva de får karakter ut ifra, sier Camilla.

Et kjempegodt verktøy

Campus Matte gir henne også en oversikt over alt elevene gjør – både på skolen og hjemme.

– Jeg er statistikknerd og dykker gjerne ned i rapportene. Innsikten er svært nyttig for å hjelpe elevene, sier Camilla, som uten å nøle vil anbefale Campus til kolleger.

– Uten tvil. Jeg har fulgt med siden starten, og Campus har blitt både bedre og mer komplett. Dette er et kjempegodt verktøy, som også har alt du trenger for å planlegge undervisningen.

Prøv Campus gratis i 30 dager

Du kan prøve Campus helt gratis og uforpliktende med dine elever. Bare logg inn med din feidebruker og opprett ett eller flere kurs. Lurer du på noe? Kontakt oss gjerne på campus@inkrement.no.

Prøv gratis

Lukk