Hele klassen er aktiv med Campus

Ellen Udnes foran smart-tavle med Campus Diskusjon. Fotografi

– Hovedgrunnen til at jeg synes Campus Matte er så bra, er at elevene får jobbet aktivt med faget på hvert sitt tilpassede nivå. Noen er veldig selvdrevne og kan gå videre med hjelp fra Campus, mens jeg får tid til å hjelpe dem som trenger det mest, sier mattelærer Ellen Udnes.

– Campus er et helt komplett læreverk. Her har jeg alt jeg trenger, forteller Ellen Udnes, som er mattelærer for to tiendeklasser.

Hun trekker fram muligheten til å tilpasse undervisningen med Campus Matte.

– Her kan jeg lage et opplegg for alle. Jeg kan hente fra lavere nivå til dem som trenger mestring, og fra høyere nivå til dem som tar ting kjapt. Det er helt unikt å ha læreverk fra alle trinn tilgjengelig samtidig. Jeg skal aldri tilbake til papirlærebøker, sverger Ellen.

Aktiviserer alle

Hun synes det er spesielt fint å kunne gi elevene som ligger langt framme muligheten til å gå videre.

– Det fikk jeg ikke anledning til selv da jeg var barn, og jeg vet derfor hvor frustrerende det er å sitte og vente på resten av klassen. Med Campus kan disse elevene nå finne forklaringer i Campus Matte-innholdet selv. Når flere er selvdrevne, gir det meg også bedre tid til de elevene som har mest behov for meg, sier Ellen, og legger til:

– En annen fordel med digitalt læreverk er at det er enkelt å aktivisere alle. Vi har noen som sliter bare med å få en bok opp av sekken, men pc-en har de alltid med seg. I verste fall kan de bruke Campus på mobilen.

Oversikt og innsikt

Alle elevene i de to tiendeklassene Ellen underviser i, er naturligvis ikke like ivrige på matte, men etter at hun hadde vist dem hvor nøyaktig læreverket informerer henne om hvordan elevene jobber, bedret innsatsen seg betraktelig.

– Campus gir meg en enorm oversikt og innsikt i jobben de legger ned. Jeg viste dem hvordan det ser ut på min profil om de ikke har gjort noe, eller om de ser kun litt av en video, og at jeg ser hvor lite eller mye tid de har brukt. Det var en vekker for dem, smiler hun.

Ellen synes også Campus er genialt fordi det gir henne muligheten til å kopiere planlagt arbeid fra en klasse til en annen.

– Det er veldig arbeidsbesparende. Spesielt til neste år, når jeg trolig skal ha tre klasser.

Motiverende videoer og tester

Noe av det beste med Campus er at elevene kan bruke det uavhengig av meg. Sette seg rolig alene og få forklaring i videoer og se om de har svart rett, uten å måtte vente på meg. Det gjør at de ikke kan sette seg med hånda i været for å få en pause, men må ta tak selv, sier mattelæreren.

Ellen trekker også fram fordelen ved at elevene hennes kan se introduksjonsvideoer i lekse.

– Det er det de liker aller best med Campus. En video gjør seg jo selv på et kvarters tid, og kan ses hvor som helst. Hjemme eller på bussen. Og så kan de bruke tiden på skolen til å jobbe med regnestykkene, så slipper de å gjøre det hjemme.

Andre Campus Matte-verktøy Ellen bruker ofte i undervisningen, er diskusjoner.

– Det liker elevene mine også veldig godt. I tillegg liker de å teste seg i Test deg selv. Campus Matte er rett og slett et fenomenalt opplegg, smiler Ellen.

Prøv Campus gratis i 30 dager

Du kan prøve Campus helt gratis og uforpliktende med dine elever. Bare logg inn med din feidebruker og opprett ett eller flere kurs. Lurer du på noe? Kontakt oss gjerne på campus@inkrement.no.

Prøv gratis

Lukk