Gjør det lettere å differensiere

– Med Campus Matte har jeg muligheten til å legge til rette for hver enkelt elev. Det er helt umulig med en tradisjonell bok, sier mattelærer Stine Wike.
– Det er tungt å delta i matteundervisningen om du ikke får til noe, men med Campus Matte får jeg gitt oppgaver som passer til hver enkelt elev. Det er helt umulig med en tradisjonell bok, sier Stine Wike, som jobber som mattelærer på Saltvern skole i Bodø.
Får oversikt
Skolen hun jobber på, begynte å bruke Campus Matte i fjor høst. Det er Stine superfornøyd med. I tillegg til at det er lett å differensiere, setter den ivrige mattelæreren ekstra pris på statistikkene og oversikten hun får med det digitale læreverket.
– Det er supert å se hva hver enkelt elev gjør. Det gir meg muligheten til å tilpasse og gi personlig tilbakemelding, forteller hun.
Gjennomtenkt undervisning
Stine fant Campus med Google allerede da hun studerte matte på deltid i 2015.
– Jeg kom over filmsnuttene som ligger ute på nett. Min umiddelbare reaksjon den gangen var at dette må vi ha. Og endelig har vi fått det, smiler hun.
Stine forteller at hun ble spesielt imponert over hvor pedagogisk undervisningen var lagt opp.
– Den som har lest inn undervisningen, har gjennomtenkt hvert eneste ord. Dette vil jeg bruke når jeg skal undervise, tenkte jeg spontant, forteller hun.
Da læreverket Campus Matte sto klart, var hun snar med å opprette en profil.
– Jeg synes sånt er så spennende, smiler hun – og legger til:
– Jeg er veldig fornøyd med at vi endelig har tatt i bruk Campus. Det er veldig oversiktlig og logisk lagt opp, både for elevene og lærerne.
Differensierer oppgavene
Stine starter ofte mattetimene med å introdusere et tema. I forkant har elevene gjerne hatt i lekse å se en film og gjøre noen oppgaver til temaet.
– Så skriver jeg på tavla at de må gå inn på Campus og jobbe med oppgaver. Alle får beskjed om å begynne på rød løype, og så veileder jeg dem enten ned på grønt eller opp på svart. Jeg elsker hvor lett det er å legge til rette for hver enkelt elev. Det er helt magisk, stråler mattelæreren.
I klassene Stine underviser, er det en håndfull elever som ofte ønsker ytterligere utfordringer. Til dem pleier hun å gi oppgaver på ungdomsskolenivå.
– Da blir elevene vanvittig kry og ivrige, og det bidrar til at de som ligger lengst framme, føler seg sett og tatt på alvor. Det blir også foreldrene deres glade for.

Bidrar til logisk tenkning
I dobbeltimene pleier Stine å sette i gang en diskusjon fra læreverket for å bryte opp litt.
– Det synes de fleste er stas. Da sitter de gjerne to og to eller tre og tre og skriver svaret inn på iPaden, og så diskuterer vi oss fram til hvorfor noe er eller ikke kan være riktig.
Diskusjonene får i gang mange gode samtaler rundt hvordan elevene tenker.
– Det hjelper dem rett og slett å tenke logisk, sier Stine.
Hun liker også veldig godt at videoene alltid er tilgjengelige.
– Jeg har hatt elever som har vært inne og sett på en video når de har glemt noe, og fortalt meg at de plutselig skjønte hvordan de skal løse en oppgave. Det er gull!
Fornøyde foreldre
Stine har fortalt foreldrene om Campus Matte og har hatt en god dialog med dem om det digitale læreverket.
– Jeg har vært opptatt av å vise dem hvor bra det er. En del foreldre har lurt på hva som skjedde med boka, og vært litt bekymret for at det blir mye skjerm, men når jeg får vist dem at de kan se på videoer og oppgaver sammen med barna sine, er det mange som synes det er et fantastisk verktøy.
Og når Stine kan fortelle om alle aktivitetene de gjør i mattetimene som ikke innebærer skjerm, som diskusjoner og mattejakt, blir de enda mer overbevist.
Mattejakt
Mattejakt er noe Stine har funnet opp, som hun også bruker i andre fag.
– Det er rett og slett åtte oppgaver på åtte halve A4-ark, som jeg henger på en vegg. Så går elevene rundt to og to med et svarark og kan velge hvilke de vil svare på. Det synes de er kjempeartig, og det fungerer ofte som en lett avslutning på en dobbelttime.